Wat kunt u van mij verwachten


Binnenschilderwerk

Er zijn diverse redenen om uw binnenschilderwerk te vernieuwen. Bijvoorbeeld vergeling van de wanden en plafonds of dan wel scheurvorming aan de wanden. Deuren en kozijnen die u van een andere kleur wilt voorzien, kortom je eigen in een frisse woning wanen geeft je altijd een fijn gevoel. Met mijn expertise kan ik in een handomdraai uw woning strak afwerken en mooi schilderwerk bieden. zoals het schilderen van o.a.

 • Schilderen van deuren en kozijnen
 • Schilderen van trappen
 • Sauzen van wanden en plafonds

Maar je kan ook terecht bij mij voor het plakken van glasvezel behang en renovlies die vaak gebruikt worden bij nieuwbouw projecten, maar ook voor bestaande woningen, kantoor of een gemeentelijke instelling zoals scholen etc. kortom wanden die veelal belast worden is het raadzaam om renovlies aan te brengen. 

Het aanbrengen van renovlies en of glasvezel behang brengt daarom veel voordelen met zich mee, het ziet er niet alleen fraaier uit maar is ook minder kwetsbaar en blijft ook langer mooi.


Wilt u kleur in en om uw huis aanbrengen maar je komt er zelf niet echt uit, ik kan u daarbij helpen met deskundig advies!


Buitenschilderwerk

Wanneer een huis onderhoud nodig heeft moet je daar niet te lang mee wachten, verf degradeert met de jaren en verliest zo zijn bescherming door weersinvloeden. Om er zeker van te zijn dat uw woning goed beschermd blijft is het belangrijk om uw woning te voorzien van goed onderhoud.

Wat valt er onder buitenschilderwerk?

Onder buitenschilderwerk word er verstaan van het schilderen van de gehele buitenkant van uw woning zoals.

 • Deuren
 • Kozijnen
 • Daklijsten en of dakkapellen 
 • Buitenmuren en of beton
 • Staal hekwerk.

Maar ook voor uw schuur en of schutting kan ik van een nieuwe lik verf voorzien!


U kunt ook terecht bij mij voor houtrot reparaties.


Buitenschilderwerk in 9 stappen

Om uw buitenschilderwerk er weer helemaal als nieuw uit te laten zien, neem ik als volgt de volgende stappen.

 1. Houtwerk wassen en ontvetten
 2. Loszittende verfdelen verwijderen
 3. Houtrot herstellen (indien nodig)
 4. Oppervlakkige naden open schrapen,
 5. Houtwerk schuren (handmatig of machinaal)
 6. Oneffenheden repareren en naden kitten
 7. Primeren van reparatieplekken en kaalhout
 8. Houtwerk geheel voorlakken met een grondlak systeem
 9. Houtwerk fijn opschuren en aflakken

Goed onderhouden woning.Vier signalen dat uw woning toe is aan een onderhoudsbeurt

Wanneer heeft uw woning nu precies een onderhoudsbeurt nodig?  hieronder vindt u vier punten waarop u kunt letten bij het beoordelen van uw buitenschilderwerk:

 1. Er zijn beschadigingen aan het schilderwerk
 2. Het schilderwerk vertoont verkleuringen
 3. Er zijn blaasjes of scheurtjes zichtbaar
 4. De verf begint te verpoederen

Mocht u een van de bovenstaande signalen tegenkomen, wacht dan niet te lang met het inschakelen van een buitenschilder.


De tip van de schilder

Goed onderhoud van het buitenschilderwerk waarborgt de waarde van uw woning. Daarom raad ik u aan wanneer u uw ramen zeemt of laat zemen, ook het houtwerk af te nemen. Vooral de liggende delen zijn erg kwetsbaar. Let bij het afnemen goed op de aanwezigheid van eventuele gebreken van de beglazings kit, hoek verstekken die barsten beginnen te vertonen of openstaande kieren van het houtwerk. Door die gebreken is de kans zeer groot dat het water door die gebreken het hout aantast, waardoor het hout kan gaan rotten. Hierdoor kunnen de kosten van eventueel onderhoud aanzienlijk oplopen. Hoe sneller u erbij bent, hoe minder werkzaamheden er uiteindelijk nodig zullen zijn. Dus ziet u verkleuringen, blaasjes, barsten of krasjes op het schilderwerk? Neem dan voor de zekerheid contact met mij op. Dan overleggen wij of het noodzakelijk is om uw buitenschilderwerk te vernieuwen.

Voorbeeld van houtrot

"Voorbeeld van houtrot"